I världen

”Rytas gratulerar Margiris Normantas till familjens tillväxt

6views

Värdarna inledde matchen med en 7:0 spurt och saktade inte ner – i början av tredje perioden var skillnaden över 20 poäng.

Besökarna från Polen stabiliserade situationen och minskade underskottet till 12 poäng, men undvek ändå inte ett förkrossande nederlag i slutet av matchen.

”Den viktigaste uppgiften var att stoppa motståndarguarderna Isaiah Whitehead och Jeremy Senglin.

De gjorde många skott, de gjorde skott från svåra positioner. En eloge till våra spelare, särskilt guarderna, men också till de stora männen som hjälpte guarderna och vaktade ringen.

I tre fjärdedelar var vi inte särskilt smarta, vi försökte attackera motståndarnas center Reggie Lych, som jag tycker är en av de bästa guarderna i Champions League.

Men vi spelade smartare i den fjärde perioden, vilket gjorde att vi kunde skaffa oss en större ledning, vilket är viktigt i Champions League”, säger Giedrius Žibėnas, tränare för Rytas.

”Vi tillägnar segern till M.Normantas, eftersom hans familj har vuxit och en liten dotter har fötts.

”Margiris har hanterat den här situationen riktigt bra. Lycka till för honom och tålamod hemma. Ett nytt skede i hans liv, vi är glada för hans skull.”

I den andra matchen i Grupp F slog Sombathays Falco (Ungern) Emilia Reggios Pallacanestro (Italien) med 78:71 på hemmaplan och tog därmed ensam ledningen.

Vi påminner er om att Vilnius-laget i första omgången drabbades av ett bakslag i Italien. Rytas spelar sin nästa Champions League-match den 30 oktober, då laget möter Falco.

Champions League har totalt 32 lag, uppdelade i 8 grupper. Gruppsegrarna går direkt till Top 16, medan lagen som slutar 2-3 spelar i ett extra play-off.

Vilnius Rytas – Wrocław Sląsk (Polen) 98:75 (28:16, 22:17, 11:10, 37:32)

”Rytas: Gytis Radzevičius 23 (9 pts.), Jevon Greivs 17, ArJei Koulas 16, Oaks Tubelis 11, Gytis Masiulis 9, Steven Inoch 7, Margiris Normantas 6, Savionas Flegas 6, Martynas Paliukėnas 3 (7 pts.).
”Sląsk: Jeremy Senglin 13, Anchelis Nunjes 13, Regis Lynch 12, Ajdin Penava 10, Daniel Golembiowski 10…