I världen

”Real slog sina motståndare med fem mål

7views

Regerande mästarna Real Madrid låg under med 0:2 på hemmaplan efter första halvlek, men bombade motståndarnas målstolpar med fem mål efter paus och besegrade tvåan Borussia Dortmund med 5:2.

Royal Club of Madrid låg under med 0:2 fram till den 60:e minuten, men kvitterade sedan med två baklängesmål och gjorde slut på motståndarna.

Junior Vinicius gjorde tre mål för vinnarna.

”När vi gick in i omklädningsrummet i pausen var det väldigt tyst. Men sedan lyssnade vi på tränaren och kom överens om en enkel sak: om vi gör mål först i den andra perioden kommer vi att få ett genombrott och vinna den här matchen”, säger matchhjälten Ž.Vinisijus.

”Det var den bästa andra halvleken den här säsongen. Vi började pressa våra motståndare mer än före paus och herr Vinisijus visade en stark karaktär.

Jag tycker att vi saknade mod och intensitet i den första halvleken. Det är viktigt att komma ihåg att vi alltid måste börja matchen med koncentration, inte vänta tills vi ligger under med 0:2.

Det här är en läxa som vi måste lära oss”, reflekterade Reals tränare Carlo Ancelotti.

Det var den andra segern av tre möjliga för Madridklubben, medan Birmingham Aston Villa blev turneringsledare efter att ha besegrat Bologna med 2-0 på hemmaplan och utökat sin segersvit till tre.

Tisdagskvällen var också en lyckad sådan för en annan engelsk klubb, då Arsenal London slog Shakhtar Donetsk med 1-0 på hemmaplan efter ett självmål.

Kvällens största seger kom från Monaco, som besegrade Crvena Zvezda Belgrad med 5-1 på hemmaplan.

Som en påminnelse, från och med den här säsongen delas inte klubbarna in i grupper i huvudfasen av Champions League. Alla 36 lag spelar åtta matcher vardera och resultaten sammanställs i en enda tabell.

Resultat

Real Madrid (Spanien, 6 poäng) – Borussia Dortmund (Tyskland, 6) 5:2 (0:2). Mål: Antonio Riudiger (60 min.), Vinicius Junior (62, 86 och 90+3), Lukas Vasquez (83); Doniel Malen (30), Jamie Gittens (34).

Birmingham Aston Villa (England, 9) – Bologna (Italien, 1) 2:0 (0:0). John McGinn (55), John Duran (64).

Arsenal London (England, 7) – Shakhtar Donetsk (Ukraina, 1) 1:0 (1:0). Dmytro Riznyk (29 – självmål).

”Milan (Italien, 3) – Brugge (Belgien, 3) 3:1 (1:0). Kristian Pulisic (34), Tidjani Reinders (61 och 71); Kyrianis Sabe (51). Rött kort: Rafael Onijedika (Brugge, 40).

Juventus Turin (Italien, 6) – Stuttgart (Tyskland, 4) 0:1 (0:0). Elbilal Ture (90+2). Rött kort – Danilas (Juventus, 84).

”Monaco (Frankrike, 7) – Crvena Zvezda Belgrad (Serbien, 0) 5:1 (2:1). Takumi Minamin (20 och 70), Brel Embol (45+4), Wilfried Singh (54), Magnes Akliuce (90+6); Sherif Ndiaye (26 – från 11 meter).

”Girona (Spanien, 3) – Slovan Bratislava (Slovakien, 0) 2:0 (1:0). Miguel Gutierrez (42), Juanpe (73).

Sturm Graz (Österrike, 0) – Sporting Lissabon (Portugal, 7) 0:2 (0:1). Nuno Santos (23), Victor Gyokeres (53).

”Paris Saint-Germain (Frankrike, 4) – PSV Eindhoven (Nederländerna, 2) 1:1 (0:1). Ashraf Hakimi (55); Noa Lang (34).