5views

Antalet deltagare i Lithuanian Student Football League förblev oförändrat.

Precis som under de senaste åren kommer sex lag att tävla om titeln som det starkaste laget.

Klaipėda University, som bara var en bit efter förra säsongen och blev nationell vicemästare, kommer att försöka ta titeln från Vilnius University.

De två första matcherna i mästerskapet spelades på hemmaplan och var mer än imponerande segrar.

I den första matchen var Vytautas Magnus University chanslöst – 4:0 (0:0).

Ignas Paulius gjorde ett hattrick på 17 minuter och Arminas Gečas stängde matchen.

”Motståndaren är riktigt bra. Jag gillade hans sätt att spela i den första perioden. Men på det sätt vi spelade tror jag att det skulle vara mycket svårt för alla lag att hålla undan”, berömde KU:s tränare Evaldas Misiūnas.

I den andra omgången besegrade KU Vilnius Gediminas Technical University, som slutade trea föregående säsong, med fyra mål, 6:2 (4:2).

Pijus Dumalakas, Arnas Kurakinas, Arian Balasanov, Julius Kasparavičius och Matas Keblys gjorde hemmalagets mål.