I världen

Klaipėda Neptūnas vinner på hemmaplan mot gästerna från Jonava

6views

Martynas Pacevičius gav Klaipėda en 13:7-ledning i början av matchen, men efter flera försök kunde CBet till slut kvittera – 20:19.

Det varade dock inte länge, eftersom Neptunas återtog ledningen och ökade den till tvåsiffrigt efter trepoängare av Nate Johnson och Deividas Gailiaus – 38:28.

Aurimas Majauskas ansträngningar räckte inte för Jonavian-spelarna (35:43), men senare gjorde Titas Januševičius ett viktigt långdistansskott – 41:46.

Situationen förändrades inte mycket under en lång tid, tills CBet-spelare, som gjorde frikast, kom närmare – 60:63.

Tack vare A.Majauskas var skillnaden bara 2 poäng efter tre perioder – 68:70.

Vitalijus Zotovas kvitterade (70:70) direkt när den fjärde perioden började, men Neptūnas återtog snabbt ledningen – 79:72.

Efter 8 obesvarade poäng ändrade Ionavian-laget matchbilden igen (80:79), och det avgörande ögonblicket i matchen var en tät och instabil kamp.

Med en och en halv minut kvar gav Johnson Neptunas en bräcklig 3-poängsledning (88:85), men Majauskas minskade skillnaden till en poäng och tvingade Georgios Vovoras att ta en timeout – 87:88.

Med 44 sekunder kvar missade Koby McEwen en layup och Desure Buie tog en retur – 90:87.

K.McEwen hade fortfarande en chans, men skottet var utanför målet.

Johnson drog Neptunas framåt med 26 poäng (5/8 trit.), 6 assist och 27 poäng.

A.Majauskas spelade sitt karriärspel i Betsafe-LKL och gjorde 22 poäng, tog 4 returer, 4 assist och 25 poäng.

”Neptūnas:

Nate Johnson 26 (6 res. passningar), Zane Waterman 15 (6 reps.), Martynas Pacevičius 13 (9 reps. passningar), Deividas Gailius 11, Desure Buie 9.

”CBet:

Aurimas Majauskas 22, Koby McEwen 11, Dominic Brewton 10, Bogdan Blyzniuk, Titas Januševičius och Martynas Arlauskas 9 vardera.

Klaipėda besegrade Vilnius Rytas 90:84 i sin första match för säsongen. ”CBet inledde säsongen med att besegra Vilnius Wolves Twinsbet och Kaunas Žalgiris.

Förra säsongen vann Neptūnas 2 matcher, Jonava vann en gång.