Alla artiklar

VIDEO Tatars första mål för säsongen: Pospíšil och Slafkovský gjorde mål i sina lags seger

4views

Den slovakiska hockeyspelaren Martin Pospisil gjorde mål i Calgarys andra match i den nya NHL-säsongen. Han hade två assist för Flames och hans lag besegrade Philadelphia med 6:3. Hans landsman Samuel spelade också för hemmalaget Honzek, som inte gjorde något mål.

Tomas Tatar gjorde sitt första mål för säsongen på söndagskvällen. Den trettiotreårige forwarden hade också en assist och hjälpte New Jersey att ställa upp med Simon Martin Fehérváry till att hjälpa tyskarna att vinna med 5-3 över Washington. Juraj Slafkovsky bidrog med två assist i Montreals 4-1-seger över Ottawa.

Pospisil har fått en bra start på säsongen. Den tjugofyraårige slovaken var återigen i centrum av tredjekedjan och hans agerande ledde till matchens första mål. I den 6:e minuten passade han pucken från bakom mål till Jonathan Huberdeau, som glatt axlade pucken in i mål. I den andra perioden avslutade han Jamie Drysdale och utmanades till en scrum av Tyson Foerster. Båda fick fem minuters utvisning. I den 56:e minuten vann Pospisil en tekning i offensiv zon och efter ett skott av Jake Beane kom pucken till honom igen och hittade en fri Huberdeau framför mål, som gjorde sitt andra mål i matchen.

Den trettioettårige kanadensiske forwarden noterades för fyra poäng i matchen och gjorde 2+2 poäng. Pospisil spelade 9:09 minuter och hade två plus. Efter två matcher har han gjort ett mål och tre assist. Honzek i säsongens andra match spelade han i första kedjan med Nazem Kadri och Andrei Kuzmenko. Han tillbringade 12:43 minuter på isen, hade tre skott, en touchdown och fick en tvåminutersutvisning.

Tatar startade i den traditionella kedjan med Dawson Mercer och lagkaptenen Nic Hischier. Han gjorde sitt första mål för säsongen i den 24:e minuten när Stefan Noesen hittade honom från bakom mål och slovaken slog Charlie Lindgren två gånger om. Den rutinerade forwarden passade sedan bollen till Mercer, som med ett skott i tom kasse fastställde slutresultatet till 5:3. Tatar spelade 13:57 minuter och gjorde två poäng, ett plus plus plus plus och fyra skott.

Tysken tillbringade 14:35 minuter på isen, hade tre skott och en pluspoäng. Devils segrade i den tredje av fyra matcher, Erik Haula och Noesen var 0+3, Paul Cotter gjorde två mål och försvararen Seamus Casey gjorde sitt andra mål för säsongen. Fehérváry spelade 20:59 minuter och noterades för två missar, två skott och en träff. Det var den första matchen på den nya säsongen för Capitals.

Slafkovsky noterades för assist på två mål av Cole Caufield. I den 16:e minuten hittade han honom med en crosspassning och den 23-årige amerikanske anfallaren nickade den strax över Linus Ullmarks vänstra axel. Den slovakiske yttern var också med på matchens sista träffsäkra skott, när lagkaptenen Nick Suzuki hade en oassisterad brytning, Ullmark avvärjde hans chans, men Caufield nickade in pucken i mål.

Slafkovsky spelade 13:38 minuter, hade ett skott och två plus. Efter tre matcher är han 0+3. Den svenske forwarden Emil Heineman gjorde sitt första mål för säsongen när han utnyttjade ett powerplay i den 11:e minuten och skickade Canadiens till en 1-0-ledning.

Utah-spelarna lyckas i sin tredje match efter flytten från Arizona, Hockey Club besegrar New York Rangers med 6-5 avgjordes på övertid genom Clayton Kellers andra mål i matchen. Lagkaptenen noterades också för en assist. Nick Schmaltz hade tre assist för gästerna och Barrett Hayton noterades för 1+1. Rangers var aldrig i underläge i matchen, där Adam Fox hade tre assist och Artemi Panarin gjorde två mål.

Cam Talbot stoppade 42 Nashville-skott och höll nollan i sin första match för Detroit. Red Wings vann med 3-0., J.T. Compher, Andrew Copp och Dylan Larkin. Predators lyckades inte i sitt andra möte för säsongen. Målvakten Jake Oettinger var också oassisterad och gjorde 32 räddningar för att hjälpa Dallas till triumfen. Stars besegrade också New York Islanders med 3-0 och Tyler Seguins tvåmålsinsats var en stor del av det. Lagkapten Jamie Benn gjorde också mål för hemmalaget.