Alla artiklar

VIDEO Slafkovskys första mål för säsongen räckte inte för Montreal: New Jersey med ett par slovaker slog Utah

5views

Montreals forward tog vara på en passning från Nick Suzuki i den 23:e minuten och kvitterade till 2-2 i powerplay i numerärt överläge. Canadiens föll till slut mot Penguins med 3-6 på hemmaplan. Slafkovsky spelade traditionellt matchen på kanten i elitlinjen med kapten Suzuki och Cole Caufield. Han tillbringade 19:59 minuter på isen och lade till två poäng, tre skott och tre tacklingar i sin statistik.

Efter fyra spelade matcher har han ett snitt på en poäng per match med 1+3 i protokollet. Den som bidrog mest till gästernas seger var trepoängaren (1+2) Evgeni Malkin, som är ett skott från att nå 500 mål. Hans lagkamrat Sidney Crosby gjorde ingen poäng och är fortfarande en poäng från sina 1.600 poäng under säsongen.

New York Rangers slog Detroit för fjärde gången i rad och vann med 4-1 på hemmaplan. Tre assist noterades av Artemi Panarin, som har haft flerpoängsmatcher i alla tre matcherna den här säsongen.

I en match mellan lag som inledde säsongen med två förluster, vann New York Islanders med 6-2 mot Colorado. Forwarden Brock Nelson gjorde två mål. Duellen hade en speciell smak för den gästande tränaren Patrick Roy, som har tillbringat en stor del av sin målvaktskarriär i hemmalaget och för första gången i den välbekanta omgivningen satt på motståndarbänken. Avalanche gjorde 20 mål på tre matcher – flest i hela ligan.

New Jersey besegrade Utah med 3-0. Den slovakiske backen Šimon Nemec spelade 18:25 minuter för Utah Avalanche och noterade en poäng i sin statistik. Hans forwardskollega Tomas Tatar noterades inte för någon poäng och var på isen i 11:24 minuter. ”Devils tog sin fjärde seger i match 5 och målvakten Jake Allen gjorde sin första nolla för säsongen och 25:e i karriären när han stoppade 20 skott från gästerna. För Utah var det den första förlusten på den nya säsongen och den första i klubbens korta historia.

Tysken spelade matchen i det tredje försvarsparet med ligarookien Seamus Casey, som har 3+1 poäng efter fem spelade matcher, då han noterades för både ett mål och en assist mot Utah. Tysken noterade sin högsta istid den här säsongen och sköt ett skott på mål. Endast Dougie Hamilton (23:06 min) och Johnathan Kovacevic (20:01) var mer utnyttjade än honom bland Devils försvarare. Tatar spelade i andrakedjan tillsammans med Dawson Mercer och lagkaptenen Nico Hischier och noterades för sina lägsta minuter för säsongen och två utvisningsminuter.

Publiken i Ottawa fick se en shootout med femton mål. Det slutade bättre för hemmalaget, som slog Los Angeles med 8-7 efter förlängning. Senators lyckades trots att de var i underläge under större delen av matchen. I en mittperiod med sju mål lyckades Ottawa kvittera först till 4:4, sedan till 5:5 och svarade med Kings sjätte mål i den tredje perioden. Josh Norris fastställde slutresultatet till 7:6 för Senators, men ett mål av Tanner Jeannot skickade den offensiva duellen till förlängning.

Där var det dags igen för Norris och med ett skott genom Darcy Kuempers benskydd avgjorde han matchen. På andra sidan hade lagkaptenen Anže Kopitar sin andra trepoängskväll för säsongen, efter att ha gjort ett hattrick i fredags kväll och nu noterats för tre assist. Förutom den slovenska forwarden gjorde hans lagkamrat Brandt Clarke, en tidigare New Castle-spelare, också tre poäng. På Ottawas sida var Norris, Tim Stützle och Drake Batherson alla trepoängare.

De regerande Stanley Cup-mästarna från Florida vann efter två raka förluster och vann med 4-3 i Boston. Målen gjordes av Sam Reinhart och Anton Lundell, som gjorde två mål vardera. Bruins drevs av en fjärdekedja som inkluderade tre assist från centern Mark Kastelic, 1+1 från John Beecher och en målgivande passning från Cole Koepke.