Alla artiklar

Paris 2024: Storartad premiär för Hockova i OS! Bartekova tar 6:e plats

40views

Vanesa Hockova tog fjärdeplatsen i finalen med 34 poäng, Danka Bartekova kom på sjätte plats med 17 poäng. Guldet vanns av chilenskan Francisca Crovetta Chadidsom slog brittiska Amber Jo Rutter i särskjutningen. Båda fick 55 poäng i finalen. Bronsmedaljen fick kvalvinnaren Austen Jewell Smith från USA ta hand om med ett resultat på 45. Crovetta Chadid vann det tredje guldet i historien för Chile och det första från en annan sport än tennis.

I sin debut under fem ringar fick Hock totalt 121 poäng i tvådagarskvalet på skjutbanan i Chateauroux, vilket räckte till en fjärdeplats och en placering bland de sex bästa. I finalen började hon skjuta utan rädsla eller agg och träffade de första 16 lerduvorna. Men sedan kom den ödesdigra femte serien, där hon missade tre av fyra mål och halkade ner från täten och ut ur medaljplaceringarna. Hon kunde inte återvända till topp tre när hon missade sitt tredje skott av tio efter den första elimineringen och sitt första med det fjärde efter den andra elimineringen.

Bartek utökade inte sin samling, som redan innehåller en bronsmedalj i samma tävling från London 2012. I kvalet slutade hon på delad femteplats med tre andra motståndare och gick vidare från särskjutningen. I finalen missade hon dock det 10:e, 14:e och 19:e skottet och gick därmed inte vidare från den första elimineringen.