Alla artiklar

New Jersey och ett par slovaker slog Buffalo och inledde den 107:e NHL-säsongen i Prag

5views

Prags O2 Arena såg en triumf för Devils med försvararen Šimon Nemec och anfallaren Tomáš Tatar, men ingen av de två slovakiska hockeyspelarna tog sig in i det kanadensiska poängprotokollet. Samma lag möts igen på lördag kl. 16.00 i den andra matchen i NHL Global Series.

Matcherna i den utländska proffsligan utanför USA och Kanada inleder sin elfte säsong och Tjeckien spelar för femte gången. Före matchen höll lagen en symbolisk 13 sekunders tystnad för att hedra den tragiskt avlidne amerikanske hockeyspelaren Johnny Gaudreau, som spelade sin sista tävlingsmatch i O2 Arena. Jaromir Jagr fick en dånande applåd från läktarna när han kastade en hedersbull mellan Buffalos lagkapten Rasmus Dahlin och Czech Devils forward Ondrej Palat.

Lagen gick in i matchen efter olika rekord i de inledande matcherna. Medan Sabres har vunnit mot NHL-motståndare i fem av sex matcher har Devils ett facit på en seger och sex förluster. På isen besannades dock inte förutsägelserna och Stefan Noesen skickade Devils i ledning i den 9:e minuten, efter att ha utnyttjat ett motståndarmisstag.

Johnny Kovacevic följde upp sitt mål i den första perioden, där Tatar blockerade Buffalomålvaktens sikt, och Devils ledde med 3-0 efter Nico Hischiers mål i den 24:e minuten. Buffalo missade ett powerplay kort därefter efter att Nemec blivit utvisad. Paul Cotter gjorde det sista målet i tom kasse. Tomas Tatar spelade matchen på vingen i andrakedjan medan Simon Nemec ingick i det tredje försvarsparet.

NHL Global Series (Prag):

BUFFALO SABRES – NEW JERSEY DEVILS 1:4 (0:2, 0:1, 1:1)

Mål i matchen: 51. Power (Peterka, Byram) – 9. Noesen (Kovacevic), 16. Kovacevic (Siegenthaler, Mercer), 24. Hischier (Bastian, Cotter), 58. Cotter (Bastian)

Målvakter: Luukkonen – Markström

Skott på mål: 31:23

16.913 tittare

/T. TATAR 0+0, tillbringade 12:58 min. på is och Š. NEMEC (båda NJD) 0+0, 17:13 min./

Šimon Nemec, försvarare i New Jersey: ”Jag tycker att vi kontrollerade matchen hela tiden. Jag var tvungen att komma in i det efter skadan, jag behövde ett par träningar, men jag tycker att det var bra idag.”

Tomas Tatar, forward i New Jersey: ”Vi är väldigt glada. Vi gjorde en bra prestation, definitivt den bästa vi har spelat hittills. Vi hade kontroll över matchen hela tiden. Jag spelade bra med Hischier och Mercer, vi var aktiva och kemin mellan oss var bra.”