Alla artiklar

”Neptūnas försvarade sin hemmaborg: fem mål i Klaipėda

58views

Det första målet gjordes av Daniel Omokhoa Ilevbare i den femte matchminuten.

Bara ett par minuter senare inträffade en märklig incident framför Neptunas mål – Nazar Vyzdryk från Neptunas försökte nicka tillbaka bollen till målvakten Pijus Petkevičius, men målvakten var lite för långt ifrån målet och passningen blev till mål. Ställningen är nu 1:1.

I den 42:a matchminuten gav D. Ilevbare återigen Neptunas ledningen med ett mål – 2:1, men på tilläggstid i den första perioden kvitterade gästerna – 2:2. Ekrans Adewale Abdulgafar Obalola gjorde mål.

Efter pausen behövde man inte vänta länge på ett mål – i den 56:e matchminuten gjorde D. Ilevbare mål igen – 3:2.

Under resten av matchen lät värdarna inte gästerna skapa några intriger och firade segern.

”Jag tycker att vi förtjänade att vinna, även om det var en tuff match. I pausen pratade vi om att vi inte får göra de där ”billiga” målen. Männen förstod det, det blev färre misstag. Det är inte lätt att börja efter en månads uppehåll, låt oss hoppas att ansträngningen kommer”, – sade Valdas Trakys, huvudtränare för Neptunas.

Under uppehållet skedde flera förändringar i laguppställningen: tillskottet av en offensiv spelare från Sakartveland, Otar Kobakhidze, samt unga och lovande spelare – Nojus Šimkus och Matas Dumalakas.

”Efter segern ligger Neptūnas kvar på andra plats i tabellen för LFF Top Sport I League med 34 poäng.

Vilnius Knights ligger på första plats med 38 poäng.

Neptūnas spelar sin nästa match den 3 augusti borta mot Mažeikiai Atmosfera. Neptunas nästa match spelas på Klaipėda Central Stadium den 9 augusti, då Panevėžys B kommer till staden.