Alla artiklar

Expressavslutning för Dunajská Streda i Europacupen: den slovakiska vicemästaren förlorade mot ett lag från Azerbajdzjan

44views

De förlorade 1:2 hemma mot Zira FK i returen i den 2:a preliminära omgången och förlorade 0:4 sammanlagt i förra veckans debacle i Azerbajdzjan, den slovakiske vicemästarens motståndare kvalificerade sig nästa gång. De sistnämnda kan se fram emot ett dubbelmöte med kroatiska NK Osijek.

European Conference League – 2:a preliminära omgången:

FC DAC 1904 DUNAJSKÁ STREDA – ZIRA FK 1:2 (1:1)

Mål:: 40. Mendez – 25. Utzig, 57. Aliyev (från 11 m)

Domare: Kačevski – Markoski, Putilin (alla Sev. Mac.), PEN: Andzouana, Bajo, Vitális, SK: 56. Yapi (alla DAC), 3754 åskådare

/första matchen: 0:4, Zira FK gick vidare/

Laguppställningar och byten:

DAC: Popovic – Yapi, Kacharaba, Brunetti – Andzouana, Dimun (61. Bernát), Herc (61. Vitális), Bajo (80. Tuboly), Mendez – Almási (61. Redzic), Trusa (74. Bősze)

Zira: Tiago Silva – Aliyev, Ruan Renato, Mutsinzi, Djibrilla (73:e Bajramov) – Akmedzade (67:e Kuliyev), Hajiyev, Ibrahimli (67:e Ibrahim) – Nuriyev (67:e Isayev), Utzig, Volkov (67:e Martins Junior)

Dunajská Streda kom ut för att revanschera sig för förlusten i den första omgången, då de led ett 0:4-debacle. Hemmalaget inledde piggt, i den 8:e minuten hotade Herc med ett skott, men det tog i ribban. En minut senare, efter en fin kombination, fick Trusa också en chans, men hans försök räddades av målvakten. Den första riktigt heta chansen kom i den 21:a minuten, när Hadzhiev i slutet av en kontring fick chansen, men hans skott från 15 meter blockerades av Kacharaba.

I den 25:e minuten öppnade dock gästerna målskyttet. Djibrilla hittade Utzig i mitten och han slog in bollen bakom Popovic – 0:1. Dunajská Stredas drömmar om uppflyttning var krossade. Efter målet var det tyst på stadion, DAC-spelarna låg i en ”filt”. I den 40:e minuten lyckades dock hemmalaget kvittera, Herc skickade bollen till Mendez, som gjorde mål från vänsterkanten – 1:1.

Dunajská Streda gav inte upp i andra halvlek, i den 51:a minuten gick ett farligt skott av Andzouanu strax över. Två minuter senare sköt Bajo från 30 meter, Tiago Silva räddade i sista stund. DAC fortsatte att anfalla och pressa på framåt och i den 54:e minuten blockerades Trusas inlägg av gästernas försvar. DAC skapade den ena chansen efter den andra, men kunde inte göra mål.

Å andra sidan, i den 56:e minuten, efter en lång retur kunde Akmedzade ha gått in i straffläggningen, Yapi drog ner honom i straffområdet, för vilket domaren beordrade en straffspark och skickade ut hemmaförsvararen. Aliyev satte straffen säkert – 1:2. I den 88:e minuten tvingades Popovic ingripa och rädda ett farligt skott från Martins Junior. DAC avslutade därmed sin tid på den europeiska scenen med en förlust.

Röster efter matchen (källa: STVR):

Xisco Muñoz, tränare för DAC: ”Motståndaren var bättre än oss, snabbare och bättre med bollen. Vi hade några chanser, men vi gjorde två misstag och gästerna straffade dem idag. Vi måste lära oss av dessa förluster och förbättra oss, vi har fortfarande en lång säsong framför oss på den inhemska scenen.”

Kristián Herc, mittfältare i DAC: ”Vi fick med oss ett svårt resultat från Azerbajdzjan, men vi trodde på att ett mirakel kan ske. Jag hade ungefär fyra skott i halvtid. Om jag hade fått iväg ett och gjort mål hade matchen kanske sett helt annorlunda ut. Det är svårt att bedöma, men vi kan inte ändra på det. Vi hade några bra saker, men vår motståndare var väldigt bra och vi måste respektera honom. Han spelade bra både hemma och borta. Azerbajdzjan tog ner oss på jorden igen.”