Alla artiklar

Elever från Shodan Karate School vann rekordmånga platser till Europamästerskapen i ungdomskarate Kyokushin

124views

295 tävlande från 34 litauiska karateklubbar deltog i det litauiska mästerskapet och de starkaste tävlande valdes ut för att representera Litauen vid EM.

Klaipėda Karate Kyokushin Clubs ”Shodan”-elever vann 25 medaljer, varav 12 guld, 8 silver och 5 brons. Alla 25 pristagarna blev medlemmar i det litauiska landslaget, medan Shodan behöll sin position och tog första platsen i den totala klubbrankingen – Shodans förblev det starkaste laget i Litauen både i Kata (Shadow Fighting) såväl som i Junior U16 Kumite (fighting) och Junior U20 Kumite. Andraplatsen i den totala klubbrankingen gick till Vilnius Karate Club ”Saulės Znamen”, och tredjeplatsen gick till klubben ”Okinava”.

I Kumite vann följande tävlande guldmedaljer och var på mästarpodiet: Dovydas Ūselis, Jonas Stanevičius, Evenas Čeponas, Joris Bušma, Vilgailė Mališkaitė, Martin Kumpis, Donatas Zeigis, Daniil Grigorjev, Titas Špėgis, Tomas Konovalov.

I kumite var följande vicemästare och silvermedaljörer: Goda Surgautaitė, Gabija Kniežaitė, Augustas Ambrazaitis, Artiom Kostyrev, Urtė Saunoriūtė, Mantas Galgzdys.

Bronsmedaljerna i Kumite vanns av följande studenter: Brigita Puzneckytė, Žygintas Zabukas, Martynas Pranauskas.

Guldmedalj i individuell Kata-tävling och mästarpodiet Titas Česnauskas.

I den individuella Kata-tävlingen vann Dominykas Riauba från Shodan vicemästartiteln och silvermedaljen.

Bronsmedaljer i individuell Kata Milda Petrova och Martin Kumpis.

I team Kata i juniorgruppen gick mästerskapstiteln och guldmedaljerna på första plats till studentlaget: Dominykas Riauba, Matas Veitas, Martin Kumpis.

I team Kata i ungdomsklassen vann laget med Shodan-elever silvermedaljer och tog sig upp på prispallen: Dovydas Ūselis, Augustas Ambrazaitis. Titas Česnauskas.

Vi är nöjda med varje elevs start och den ovärderliga erfarenhet som de har fått i tävlingarna på högsta nivå, där vissa av dem var tvungna att övervinna 4-5 konkurrenter för att bli mästare. Grattis till det fantastiska teamet av Shodan-tränare som förberedde eleverna för ett av de viktigaste litauiska mästerskapen!