Alla artiklar

Champions League: Slovan misslyckades för tredje gången, Takáč avvärjde en straff i Girona

9views

Efter förluster mot Celtic Glasgow (1:5) och Manchester City (0:4) förlorade ”Belasí” 0:2 hemma mot Girona i den tredje omgången av ligafasen. Som förväntat dominerade den spanska representanten bollspelet från början. Slovan försvarade sig i ett djupt block och kvitterade i den 42:a minuten efter ett skott från Miguel Gutierrez. Försvararen Juanpe fastställde hemmalagets seger i den 73:e minuten på en direktspark. I den 88:e minuten blixtrade gästernas målvakt Dominik Takács till ännu mer när han avvärjde en straffspark från hemmakaptenen Christhian Stuani.

Den regerande slovakiska mästaren i den mest prestigefyllda klubbtävlingen nästa match är den 5 november hemma mot Dinamo Zagreb. Därefter tar man emot AC Milan den 26 november. Under detta kalenderår kommer han också att spela en match i Atletico Madrid (11 december). Nästa år möter han VfB Stuttgart på hemmaplan (21 januari), åtta dagar senare möter han Bayern München.

ŠK SLOVAN BRATISLAVA – GIRONA FC 2:0 (1:0)

Mål: 42. Gutiérrez, 73. Juanpe

Domare: Fesnic – Avram, Cerei (alla rum.), ŽK: Frances – Tolic, Ignatenko, Barseghjan

Laguppställningar och byten:

Girona: Gazzaniga – Frances, Juanpe, Krejci, Gutierrez – Martinez, Herrera, Martin (24. Miovski) – Van de Beek (83. Lopez), Danjuma – Stuani

ŠK Slovan: Takáč – Bajrič, Kasia, Wimmer – Blackman, Ignatenko (78. Marcelli), Savvidis (84. Gajdos), Zuberu – Barseghjan, Tolič (84. Szöke) – Strelec (84. Metsoko)

Som väntat var det Girona som hade bollinnehavet under de inledande tio minuterna. Slovan flyttade in i ett block på egen planhalva, som kompletterades på kanterna av Blackman och Zuberu i ett treförsvarssystem. Det första hotet mot mål kom i den 26:e minuten när hemmalagets Gutierrez sköt från mittplan, men hans försök styrdes rakt i handskarna på Takács. Hemmalaget fortsatte att dominera bollinnehavet och efter att ha förlorat bollen gav de Slovan stora problem med sin höga press.

Även om den slovakiska representanten tog bollen tappade han den inom några sekunder efter motståndarens press. Gästerna kunde bara hota från utbrytningar och fick sitt första skottförsök i den 39:e minuten. Blackman vann bollen på högerkanten men hans skott gick strax över ribban. I slutet av den första halvleken var det Blackman som förlorade en fartduell på högerkanten av försvaret och Danjumas bakåtpassning utnyttjades av Gutierrez till ledningsmålet – 1-0.

Takács hade ett jobb att göra direkt efter sidbytet, när Danjuma fick ett avslut i straffområdet, men hans skott styrdes återigen in i mitten av nätet. Slovans målvakt blixtrade till i den 53:e minuten när han skrapade undan Miovskis nick.

Matchens vändpunkt kom i den 73:e minuten när Juanpe skickade Girona till en tvåmålsledning på en direktspark. Slovan hölls sedan uppe av Takac när han omsatte en straffspark från kapten Stuani. Barseghjan hotade igen i slutet, men det förändrade inte resultatet.

Röster från spelarna (Nova Sport):

Vladimir Weiss st., huvudtränare för Slovan: ”Jag är mer eller mindre nöjd med prestationen. Det är synd att vi fick det andra målet, jag hade planerat ett annat byte. Vi försvarade oss bra under hela matchen mot en motståndare av hög kvalitet. Hemmalaget hade skadade spelare, vilket syntes i deras spel, men deras spelare Danjuma gjorde matchen. Kvaliteten fanns på deras kant. De pressade oss bra, vilket var svårt att komma ur. Sedan ändrade vi lite på det, vi hade chanser. Motståndarna hade inte en enda riktig chans, men de gjorde två mål och vann välförtjänt.”

Dominik Takáč, målvakt i Slovan: ”Det är smärtsamt, vi var ett steg närmare en poäng. Vi försvarade oss samvetsgrant hela matchen. Det känns som att vi hade problem när vi fick bollen. Sedan slog motståndaren till från en isolerad aktion, vilket är synd. Dessutom kom det andra målet efter en löpning på en direktspark. Det är svårt att utvärdera, men det finns inget att kritisera, alla gjorde sitt bästa.”

David Strelec, Slovans forward: ”Vi är ledsna, vi hade några chanser. Det var definitivt en mer spelbar motståndare än Manchester City och kanske kunde vi ha tagit en poäng. Jag tycker inte att vi spelade dåligt men det är synd med det insläppta målet i den 42:a minuten. Efter det fanns det inte mycket att hämta för motståndarna, men de gjorde mål på en direktavspark. Om vi hade gjort ett mål hade vi tagit oss i kragen och kunnat göra något åt det.”

Ladislav Krejci, Gironas försvarare: ”Vi är glada över att vi kunde dominera bollinnehavet, vilket var viktigt. Vi försöker spela mer från match till match eftersom vi har en stor marginal. Vi kunde diktera tempot i matchen och vi är glada över segern. Jag önskar Slovan lycka till i de kommande matcherna.”