I världen

Otrolig seger på övertid för Šiauliai-laget, som gav Klaipėda Neptūnas sin första förlust

10views

Med 50 sekunder kvar hade Neptunas kontroll över matchen (94:87).

Tauras Jogėla gjorde dock snabbt 4 poäng, Klaipėda gjorde ett misstag och Gerry Blakes gjorde en tvåpoängare med en foul, och ställningen var lika (94:94). Lagen bytte foulskott och matchen gick till förlängning.

Under de extra fem minuterna gav Blakes sitt lag ledningen. Šiauliai-laget ledde med tre poäng med 28 sekunder kvar (106:103).

Efter en vattenpaus satte Arnas Beručka en fri trepoängare.

Efter kaoset i mitten av banan hade hemmalaget bollen. Georgios Vovoras fick en teknisk foul och Šiauliai-laget säkrade en osannolik seger med straffar.

Blakes var fantastisk den här gången och gjorde 29 poäng (9/16 dubblar, 8/11 fouls) och 25 effektivitetspoäng. Shaq Buchanan lade till 8 assist och 24 effektivitetspoäng till sina 19 poäng, medan Saulius Kulvietis också var solid med 17 poäng (5/7 trit.), 7 returer och 23 effektivitetspoäng.

Mindaugas Girdžiūnas (23 poäng, 4/6 trepoängare, 22 effektivitetspoäng) och Tomas Pavelka (10 poäng, 11 returer, 23 effektivitetspoäng) räddade inte gästerna.

Klaipėda saknade inte bara Martynas Pacevicius, som foulade, utan även Dimitris Agravanis, lagets rookie.

Hemmalaget såg bättre ut i början av matchen och ledde med 19:13 efter en alley-oop av Abdullah Ahmed. Trots att laget låg under med fem poäng vid den tidpunkten avslutade de första kvarten i kontroll, 26:19.

Några minuter in i den andra quartern gick Klaipėda ifrån sina motståndare (29:29), och då klev M. Girdžiūnas fram.

Veteranen i laget från hamnstaden straffade sina motståndare genom att göra 13 poäng på fem minuter. Neptūnas ledde med den marginalen efter första halvlek, 53:40.

Direkt efter pausen fortsatte Klaipėda att gå ifrån (60:42), men Šiauliai-laget kämpade sig tillbaka och började gradvis minska gapet tills en layup av Lukas Uleckas reducerade underläget till ensiffrigt (58:67).

Gästerna tog med sig en rund ledning in i avgörandet – 72:62.

I början av den sista kvarten förlorade Neptūnas Žygimantas Janavičius, som redan hade en teknisk foul för foulspel och fick en osportslig foul.

Ž. Urbonas lag höll sig inom slagavstånd från sina motståndare (82:89). L. Uleckas poäng i en fast break med nästan två minuter kvar minskade skillnaden mellan lagen ännu mer (87:93).

Deividas Gailius gjorde ett frikast för att öka den (94:87), men sedan började Šiauliai-lagets comeback.