I världen

Litauiska boxare återvände från den internationella turneringen i Tallinn med 15 medaljer

8views

Turneringsmästare i Elite-gruppen blev Paulius Bublis (viktklass upp till 60 kg), som besegrade belgaren Jesse Guille med 4:1 i semifinalen och i finalen besegrade estländaren Kermo Tonovas med klar marginal i den första ronden. I semifinalen besegrades Tonovas med 2:3 av Ned Kershulis (upp till 60 kg), som tog bronsmedaljen.

Nedas Gudomskas (upp till 67 kg) vann också turneringen efter att ha besegrat estländaren Nikolay Zaitsev med 4:1 i semifinalen och lettländaren Nikijs Kurpenieks med 5:0 i finalen.

Arvydas Dainys (upp till 75 kg) vann bara en match, men blev mästare efter att hans belgiske motståndare Jonathan Oniemba vägrat att ställa upp. I semifinalen besegrade litauern Konstantin Uskov från Estland med 5:0.

Darius Voišnarovičius (U92 kg) vann också en medalj av högsta kvalitet. Litauern bröt igenom semifinalbarriären när letten Karlis Akimovs vägrade att gå till match och segrade i den tredje ronden i finalen efter att domarna stoppat matchen – Voishnarovichs estniske motståndare Yevgeny Buslavski fick för många kommentarer från domaren och dömdes till förlust.

Andrey Lavrenov (upp till 63,5 kg) var nöjd med silvermedaljen – i semifinalen slog han estländaren Maksim Tsvetkov med klar marginal i tredje ronden, men i finalen kunde han inte besegra estländaren Mark Andreev med 1:4.
Sju litauer tävlade i ungdomsgruppen och fyra av dem tog guldmedaljer.

Renatas Krepštulis (upp till 67 kg) avslutade både semifinalen och finalen på samma sätt och besegrade Estlands Danil Popovits först i den andra omgången och Belgiens Sofiane Rabet i finalen med en klar ledning.

Vladimir Abramov (upp till 71 kg) blev mästare i turneringen efter tre matcher. I finalen besegrade litauern Arvis Petrovics från Lettland med 5:0. I kvartsfinalerna besegrade Abramov estländaren Liio Rasmus Kallastus i första ronden med klar marginal och i semifinalen slog han lettländaren Zain Nasim med 5:0.

Guldmedaljen i 80-kilosklassen gick till Martin Moiseyenko, som slog Estlands Alexander Lafertov med 5:0 i finalen.

Matas Grigorian var den enda deltagaren i viktklassen upp till 57 kg, så han vann guldmedaljen utan konkurrens.

I finalen i viktklassen upp till 51 kg förlorade Clyde Skulch 0:5 mot estländaren Semyon Andreev och vann därmed silvermedaljen.

I semifinalen lyckades Noojus Stanišauskas (upp till 60 kg), som besegrade sin estniske motståndare Daniil Filippovitšiai med klar marginal i den tredje omgången, inte besegra estländaren Fjorod Kamanin med 0:5.

Dovydas Vasiliauskas förlorade i finalen i viktklassen upp till 75 kg med 2:3 mot belgaren Jakoub Bakhis efter en tuff kamp och tilldelades silvermedaljen.

I juniorklassen besegrade Kornelijus Kerpe (upp till 54 kg) estländaren Alexander Korolko i kvartsfinalen med klar seger i andra ronden, besegrade estländaren Matvei Lushkin i semifinalen med 3:2 och i finalen med klar seger i andra ronden över estländaren Tymur Jakobshuk och blev därmed mästare.

För David Kerpe (upp till 60 kg) gick det lite sämre. I kvartsfinalen besegrade han visserligen estländaren Albert Sidorov med klar marginal i den andra omgången, men i semifinalen föll Kerpe mot estländaren Matvei Krassohin med 2:3 och fick nöja sig med bronsmedaljen.

Vuxengruppen leddes av tränaren Laimonas Raibikis, medan juniorboxarna tränades av Miroslavas Krepštulis och Valentinas Mironovas. Turneringen i Estland leddes av litauiske Andzej Sinicyn.