Alla artiklar

Den fullsatta truppen tillät inga överraskningar: Manchester City tar en komfortabel seger från Bratislava

9views

Den engelska mästaren bekräftade sin roll som favorit på Tehelny Pole och hade matchen i sina händer. Ilkay Gündogan öppnade målskyttet i den 8:e minuten och Phil Foden gjorde det andra målet sju minuter senare. Efter pausen hävdade sig även målskytten Erling Haaland och inhopparen James McAtee avslutade målskyttet.

”The Whites spelar nästa gång i den prestigefyllda tävlingen den 22 oktober i Girona i Spanien, varefter de står inför ett dubbelmöte på hemmaplan. Först välkomnar de Dinamo Zagreb den 5 november och sedan AC Milan den 26 november.

ŠK SLOVAN BRATISLAVA – MANCHESTER CITY 0:4 (0:2)

Mål: 8. Gündoğan, 15. Foden, 58. Haaland, 74. McAtee

Domare.

Laguppställningar:

ŠK Slovan: Takáč – Blackman, Kasia, Bajrič, Wimmer – Savvidis, Ignatenko (62. Szöke), Tolič (78. Marcelli) – Barseghjan (85. Mak), Strelec (78. Pauschek), Weiss (62. Zuberu)

Man City: Ortega – Lewis, Akanji (60. Ruben Dias), Stones, Guardiola (78. Walker) – Matheus Nunes, Gündogan – Savinho, Foden (78. Grealish), Doku – Haaland (60. McAtee)

Som väntat började gästerna bäst och fick tidigt en hörna, men direkt efter kontringen kunde Slovan ha öppnat målskyttet. Weiss drog ner bollen på vänsterkanten och passade den till Tolic, men den kroatiske mittfältaren missade målet. Sedan hade Haaland matchens första chans, men han missade också. Efter det höll The Citizens bollen på högkant och i den 8:e minuten slog de till. Gündogan, också med hjälp av Savvidis löpning, sköt över Takács – 0:1. Gästernas press fortsatte och i den 15:e minuten, efter en fin aktion, utökade Foden till 2:0. Strax därefter fick Haaland en chans, men Takáč räddade i ett jätteläge. Slovan var under stor press och räddades från ytterligare ett mål av ribban efter Dokus skott. Gündogan gjorde ytterligare ett mål i den 39:e minuten, innan dess gjorde hemmamålvakten en fantastisk räddning efter ett skott av Foden.

I den andra halvleken fortsatte favoriternas dominans. Haaland hade den första chansen igen, men missade med en nick efter ett inlägg från Matheus Nunes. I den 58:e minuten sprang dock den norske kanonspelaren på bollen genom försvararna och avslutade sin löpning med att göra mål till 3-0. Båda tränarna bytte ut för första gången efter detta mål, men matchbilden förändrades inte. Det engelska laget lade till ett fjärde mål i den 78:e minuten, McAtee kom in som ersättare. I slutet av duellen blixtrade Takac till ännu mer, när han på ett briljant sätt avvärjde Gündogans och sedan Stones försök.

Röster efter matchen (källa: Nova Sport):

Vladimír Weiss st., Slovans tränare: ”Naturligtvis har jag aldrig spelat mot ett sådant lag. Jag har aldrig spelat mot dem tidigare. De har en fantastisk dynamik och den engelska ligan är den bästa. Det är en ära för oss att spela mot sådana lag. Vi måste vara glada över att vi spelar den här tävlingen. Spelarna kämpade, vi hade den första chansen och kanske skulle det ha varit mer muntert. Jag valde medvetet den här uppställningen, de spelare som kämpade fick en chans. Tack till åskådarna, de var fantastiska. Stämningen var fantastisk och jag hoppas att det kommer att vara likadant i nästa hemmamatch. Det är college för oss, vi spelade med fantastiska spelare och den här klubben är helt annorlunda. Jag förväntade mig den här typen av prestation. För mig är det också en erfarenhet att spela mot det bästa laget och den bästa tränaren.”

Phil Foden, Citys yttermittfältare och målskytt till det andra målet: ”Det var fantastiskt, stämningen var på topp. Jag är nöjd med min prestation. Jag hade en del problem i början av säsongen och jag är glad att jag har återhämtat mig.”