I världen

”Gintra kvalificerar sig till UEFA Cup-finalen mot Glasgow Celtic

24views

De gulsvarta besegrade sina motståndare med 5:0 (1:0) inför hemmapubliken och avancerade till finalen i kvalet, där de kommer att möta skotska Glasgow Celtic.

I den här gruppen finns också de finska mästarna Kuopio KuPS och Skottlands flaggskepp Glasgow Celtic. I mötet mellan dessa lag, som ägde rum kl. 12.00, visade skottarna sin överlägsenhet i förlängningen och gick vidare till final. Matchen slutade oavgjort 1-1 efter ordinarie tid, men Celtic gjorde två mål i förlängningen och vann semifinalen med 3-1.

Startelva: L. Tuomi, A. Mikutaitė, S. Amorim, R. Beal, L. Peabody (46′ min. A. Kazarina), M. Hagstrom, E. Šupelytė (72′ min. L. Kubiliūtė), T. Shamase (78′ min. M. Proscevicute), S. Jaatinen, T. Seara (46′ min. T. Romanovskaja), S. Shamase.

Målen:

”Gintra: S. Shamase (48′, 75′, 81 min.) – 3, T. Shamase (39′ min.), S. Jaatinen (71′ min.) – 1 vardera.

Gintra började matchen mer aktivt och hade en bra målchans i den 2:a minuten efter en hörna. S’phumelele Shamase hade en jättechans i den 10:e minuten efter att hon bekvämt hållit i bollen i straffområdet, men hennes skott gick utanför stolpen. Spelet i den andra halvleken kretsade kring motståndarnas straffområde, tills Thubelihle Shamase till slut gav Guintettes ledningen med 1-0 i den 39:e minuten.

Efter pausen var värdarna snabba med att fördubbla skillnaden. Sphumelele Shamase skickade upp bollen i nättaket efter en teknisk tackling i straffområdet och ändrade ställningen till 2:0.

Gintettes, som fortsatte att kontrollera spelet, ökade marginalen till en dundrande en i den 71:a minuten efter ett mål av Silja Jaatinen, och några ögonblick senare lade Shamase till ytterligare ett mål för att göra det 4:0. Den rasande Gintra-anfallaren skulle snart göra ett hattrick och fastställa slutresultatet till 5:0.

När slutsignalen ljöd såg den stora publiken på stadion inga fler mål och tackade de litauiska mästarna för deras seger.