Alla artiklar

Manchester City dominerade den engelska Super Cup för sjunde gången: de slog sina stadsrivaler i en straffläggning

28views

Manchester City slog stadsrivalerna United med 7-6 efter straffläggning i den 11:e minuten i lördagens FA Community Shield-match på Wembley. Matchen slutade oavgjort 1-1 under ordinarie tid. The Citizens segrade i tävlingen efter tre förluster i rad och för första gången sedan 2019. De tog revansch på motståndarna från FA-cupfinalen i maj.

Engelska Supercupen – FA Community Shield (Wembley):

MANCHESTER CITY – MANCHESTER UNITED 1:1 (0:0), 7:6 i straffläggning från 11 m

Mål i matchen: 89. Silva – 82. Garnacho

Skott från 11 meter: B. Fernandes 0:1, B. Silva misslyckades, Dalot 0:2, De Bruyne 1:2, Garnacho 1:3, Haaland 2:3, Sancho misslyckades, Savio 3:3, Casemiro 3:4, Ederson 4:4, McTominay 4:4, McTominay 4:5, Nunes 5:5, Martinez 5:6, Dias 6:6, Evans misslyckades, Akanji 7:6

ManCity har inlett sin nionde säsong under tränaren Pep Guardiola. Den spanske tränaren kunde inte räkna med sin landsman och viktige mittfältare Rodri. Guardiola gjorde ett överraskande drag när han formerade startelvan och skickade A-lagsdebutanten Nico O’Reilly i hans ställe. Endast Bernando Silva eller Kevin De Bruyne började på bänken, och Oscar Bobb och James McAtee fick plats i stället. Red Devils tränare Erik ten Hag var tvungen att hantera ett antal frånvarande spelare. I anfallet saknades den danske avslutaren Rasmus Höjlund, i försvaret kunde han inte räkna med kvartetten Victor Lindelöf, Tyler Malacia, Luke Shaw och Aaron Wan-Bissaka, som är på väg bort från klubben.

Den första stora chansen kom i den 22:a minuten när Bobb på ett smart sätt gjorde sig av med ett par försvarsspelare i sexmetersområdet, men skickade bollen över ribban från ett bra skottläge. City hade det territoriella övertaget i inledningen och McAtee var nära att göra mål i den 25:e minuten, men hans skott gick utanför stolpen. United skapade också chanser på andra sidan efter en halvtimme, men precis som sina motståndare lyckades de inte få in bollen i mål.

Det var bara Bruno Fernandes som lyckades göra det i den 54:e minuten, med ett underbart skott från utanför sexton meter som slog Ederson, men hans glädje hindrades av ett offside-döm. Innan timmen var slut var Ten Hag den första att ingripa i laguppställningen, som ersatte inte mindre än en kvartett spelare. I den 75:e minuten brände Marcus Rashford en tutuschans när han fick bollen framför ett öppet mål av inhopparen Alejandro Garnacho. Den 20-årige argentinaren slog ett individuellt inlägg in i straffområdet i den 82:a minuten, den här gången letade han inte längre efter lagkamrater, utan sköt i stolpen och gav United ledningen. City slog till i slutet av matchen och efter Bobbos inlägg nickade Bernardo Silva in ledningsmålet och matchen gick till straffläggning.

Där, i den allra första serien, var det upphovsmannen till kvitteringen som komplicerade situationen för sitt lag med ett okonverterat försök. Hans tvekan rättades dock till i den fjärde serien av målvakten Ederson, som pressade Jadon Sanchos skott ut ur nätet. Vid ställningen 6:6 kunde inte ens försvararen Jonny Evans överlista den brasilianske målvakten och Manuel Akanji bekräftade triumfen för Guardiolas lag i serie nummer åtta.