Alla artiklar

Litauiska basketspelare är ett steg från OS efter seger mot italienarna

43views

Kvalfinalen om den enda OS-biljetten spelas natten mellan söndag och måndag kl. 01.00. Finalmatchen spelas på måndag, måndag morgon, kl. 01.00 litauisk tid.

I den kommer vårt lag att möta Puerto Rico.

Matchen kommer att sändas direkt på TV3 TV.

Första halvan av första kvarten var en jämn kamp på golvet, men det var Litauen som drog ifrån och ledde med 25:21 efter tio minuter.

I den andra kvarten lyckades Litauen öka sin ledning till tvåsiffrigt (35:25) och även om motståndarna hade närmat sig gjorde den kraftfulla avslutningen av den första halvleken att man hade en ganska säker marginal på 47:38.

Efter paus drog litauerna, som inledde med en 12:2 spurt, ifrån rejält (59:40). En solid fördel bibehölls inför den sista kvarten – 68:53.

Resten av tiden tillhörde också litauerna – grunden för segern, som hade lagts under de tre perioderna, skakade inte, och i slutändan triumferade litauerna efter att ha ökat skillnaden.

Marius Grigonis var än en gång magnifik när han ledde laget till sommarens viktigaste seger hittills.

Guarden gjorde 23 poäng (6/10 trit.) och hade 21 effektivitetspoäng. Mindaugas Kuzminskas hade också 14 poäng.