Alla artiklar

Litauerna kunde inte mäta sig med letterna i början av U20-EM

48views

Flickor som tränas av Vilius Stanišauskas i turneringens öppningsmatch 65:72 (16:22, 18:14, 11:19, 20:17) förlorade mot sina lettiska motsvarigheter (1-0).

Efter en jämn start gav litauerna letterna en liten ledning och avslutade perioden i underläge 16:22. Trots att underläget snabbt blev tvåsiffrigt i andra kvarten (16:26) gjorde litauerna en 9:2-runda strax före paus och kom riktigt nära – 34:36.

Ställningen var länge lika, men motståndarna ryckte ifrån igen i slutet av den tredje perioden. Inför den avgörande tiominutersperioden skiljde det 10 poäng mellan lagen – 45:55. Litauerna försökte fortfarande ändra spelets gång, men i slutändan var de tvungna att ge övertaget till sina grannar.

Viviev Danguolė Pupkevičiūtė var den mest värdefulla spelaren i hemmalaget med 18 poäng, 6 returer, 5 assist och 26 effektivitetspoäng. Gerda Raulušaitytė var bästa poängplockare med 19 poäng och Ugne Sirtautaitė gjorde 16 poäng.

Den andra matchen i gruppen spelas på söndag (7 juli) kl. 18.00, då litauerna möter Frankrike (1-0) i 20-delsfinalen. Matchen kommer att sändas live på FIBA:s YouTube-kanal.

Litauen: Gerda Raulušaitytė 19, Vivien Danguolė Pupkevičiūtė 18, Ugne Sirtautaitė 16, Sintija Aukštikalnytė 8.

LettlandEnija Viksne 26, Raina Tomasicka 9, Anna Liepina och Katrina Ozola 7, Luize Sila 6.